Vall d'en Bas i Fageda de la Grevolosa.
4 de JULIOL 2015
Sortim de Terrassa
a les 11h en direcció a Manresa i Vic.
Anem a la Vall d'en Bas passant pels tunels i viaductes de Bracons.
Arribem als Hostalets d'en Bas (1Km abans hi ha el Monument a la Família Pagesa). Són 105,4 Km i 1h30'.
Dinem als Hostalets, al restaurant Can Font.
De primers: Espàrrecs verds a la brasa i Gírgoles amb all i julivert.
De segons: Costelles de xai a la brasa i Mitjana de vedella a brasa
De postres:
-Suc de taronja amb gelat de vainilla i
Mousse de iogourt amb fruits del bosc.
Després de dinar, 15h30', visitem:
Sant Esteve d'en Bas, Joanetes, Sant Privat d'en Bas, El Mallol, Veïnat de Pocafarina i Puigpardines amb l'església parroquial.
A les 16h50',tornem pel Coll de Bracons però per la carretera VELLA , cap al Km 25 de la BV-5224 i , hi ha la Casa de Bracons i uns 200 metres ,més avall el Molí de Bracons, des d'on arrenca un camí que baixa i en 20 minuts a peu, ets a una pista que dóna entrada a la Fageda de la Grevolosa, on ens hi estem uns 30 minuts. Sense paraules i a la tardor ……..
Les fagedes de Bracons i de la Grevolosa s'amaguen a la Vall del riu Ges (afluent del riu Ter).
Arribem a Terrassa a les 19h30'
Total Km cotxe, 255,7 Km
Anem a la Vall d'en Bas passant pels tunels i viaductes de Bracons.
Arribem als Hostalets d'en Bas (1Km abans hi ha el Monument a la Família Pagesa). Són 105,4 Km i 1h30'.
Dinem als Hostalets, al restaurant Can Font.
De primers: Espàrrecs verds a la brasa i Gírgoles amb all i julivert.
De segons: Costelles de xai a la brasa i Mitjana de vedella a brasa
De postres:
-Suc de taronja amb gelat de vainilla i
Mousse de iogourt amb fruits del bosc.
Després de dinar, 15h30', visitem:
Sant Esteve d'en Bas, Joanetes, Sant Privat d'en Bas, El Mallol, Veïnat de Pocafarina i Puigpardines amb l'església parroquial.
A les 16h50',tornem pel Coll de Bracons però per la carretera VELLA , cap al Km 25 de la BV-5224 i , hi ha la Casa de Bracons i uns 200 metres ,més avall el Molí de Bracons, des d'on arrenca un camí que baixa i en 20 minuts a peu, ets a una pista que dóna entrada a la Fageda de la Grevolosa, on ens hi estem uns 30 minuts. Sense paraules i a la tardor ……..
Les fagedes de Bracons i de la Grevolosa s'amaguen a la Vall del riu Ges (afluent del riu Ter).
Arribem a Terrassa a les 19h30'
Total Km cotxe, 255,7 Km
LA VALL D’EN BAS
FEM CULTURA:
La Vall d'en Bas és un municipi de la comarca de la Garrotxa, a les Comarques Gironines. És a la capçalera del riu Fluvià, voltat per les serres del Corb, de Sant Miquel, de Llancers i pel Puigsacalm (1.515 m). Castanyers, roures,
alzines i fagedes són els principals arbres que es troben en el seu territori.
L'economia
de la Vall d'en Bas és l'agricultura majorment de secà i especialment de
blat de moro, el regadiu consta de fruites i hortalisses. Ramaderia bovina, ovina i porcina amb
indústria relacionada d'embotits. Té un gran turisme residencial.
Té, els
següents pobles: Hostalets d’en Bas, Sant Esteve d’en Bas, El Mallol, La Pinya,
Joanetes, Sant Privat d’en Bas, Puigpardines i algún veïmat com el de Pocafarina.
Indrets d'interès:
-Vila del Mallol. Catalogada de conjunt històric artístic.
-Nucli dels Hostalets d'en Bas. Catalogat de conjunt històric artístic.
-Església
de Sant Privat. Any 1017.
-Església de Santa Maria de la Pinya. Segle X, consagrada per l'abat Oliba en l'any 1022.
-Església Sant Romà. Segle XII.
-Església de Sant Joan dels Balbs. Segle X.
-Antic monestir de Santa Maria de Puigpardines. Segle XII.
-Ermita de Sant Quintí d'en Bas. Finals del segle X.
-Ermita de Sant Miquel de Castelló.
FEM CULTURA:
La Fageda de la Grevolosa és un dels boscos més espectaculars de Catalunya. Amb més de 300 anys de vida, aquesta fageda té abres monumentals que arriben a tenir un diàmetre de més d’1 metre i més de 40 metres d'alçada.
A més, també s'hi troba una gran diversitat natural, tant de flora com de fauna. Degut a la seva bellesa i interés biològic, aquesta fageda està inclosa a l’espai EIN Serres de Milany-Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt.
Actualment, per evitar l'erosió del sòl, la Generalitat, que és propietària de la finca, ha començat tasques de conservació natural perquè puguin crèixer nous faigs i els bosc es pugui regenerar.
La tardor és la millor època de l'any per visitar-la, és recomanable tant sols per gaudir de les sensacions que desperta entrar a aquest indret. Tranquil.litat, calma i inspiració.
No hay comentarios:
Publicar un comentario