Excursionisme

Benvinguts al meu bloc d'Excursionisme. Sóc des de fa molts anys un gran aficionat a fer excursions, En aquest bloc, publicaré els meus itineraris detallats de diferents excursions, bàsicament, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, al Parc Agroforestal de Terrassa, a la Vall de Camprodon, a la Garrotxa, a Montserrat, Parc Natural del Montnegre i el Corredor, la Serra de Marina, Parc Natural del Montseny,...També alguna poesia meva, sóc un amant de la poesia.

Espero que us agradi i pugui ser-vos útil per fer excursions.


Una abraçada,

Jordi

miércoles, 15 de febrero de 2017

Pujada al pic del Canigó (2.784 m) des del refugi dels Cortalets.

Pujada al pic del Canigó (2.784 m) des del refugi dels Cortalets.


DADES:
-Quilòmetres = 7,3 Km
-Circular: Si
-Altitud máxima: 2.837 metres
-Altitud mínima: 2.201 metres
-Dificultat: Fàcil
-Temps: 4 hores i 30 minuts

COMENTARIS:

Ruta emblemàtica per a tot català, la pujada al Canigó. El recorregut és molt senzill i curt (uns 7km), amb un desnivell acumulat de només 700 metres aprox.

Només hi ha un punt més complicat si es decideix fer la ruta circular, la baixada per la xemeneia.

Simplement s'ha de grimpar una mica, però es pot fer sense problemes.

Per arribar al Refugi (molt ben equipat per cert), es pot fer a amb taxi des de Prades o bé a través de una pista forestal d'uns 20km que amb un turisme es pot pujar sense cap problema.

ALTRES COMENTARIS:
1.   
    1. El refugi dels Cortalets, situat a 2.150 metres d’altitud, és un edifici de grans dimensions amb cabuda per a 112 persones, guardat i obert durant el temps d’estiu, que disposa de tots els serveis. El gestiona el Club Alpí Francès de Prada i va ser inaugurat l’any 1.899, un fet que va provocar que les ascensions al Canigó se succeïssin de manera constant. Al seu costat mateix s’aixeca un altre refugi, més peti i d’accés lliure que està força ben equipat.

    2.La Pica del Canigó, també coneguda com a Pic de Balaig, assolint els 2.784 metres d’alçada, no és un cim gaire ample i tens la sensació d’arribar a un gran grup de roques on es troba una taula d’orientació i una gran creu de ferro erigida allà on fineix el rocam pels escoltes de l'agrupament de Nostra Dama la Reial de Perpinyà. De gent, no en vulguis més! Però amb una mica de paciència esperant a que marxin del cim tens la oportunitat d’estar per uns moments sol i gaudir de la grandiositat que et regala.  

3. “El cim de la ís. Es confonen la història i la llegenda en la primera ascensió documentada, feta pel rei Pere II el Gran el 1285. Segons el monarca, hagué de lluitar contra un drac que va sortir d’un llac. Potser no hi va arribar, a dalt, però una cosa sí que està clara: que no emprengué aquesta ascensió amb cap fi utilitari. La primera la degueren fer, segurament, caçadors i pastors de la zona. El 1823 Vicent de Chausenque i Arbanere van trepitjar el cim. Les primeres ascensions catalanes conegués són de membres del Centre Excursionista Catalunya (1894-1896), entre els quals Cèsar August Torras.Pica del Canigó o pic de Balaig és el més elevat del mass











No hay comentarios:

Publicar un comentario