Excursionisme

Benvinguts al meu bloc d'Excursionisme. Sóc des de fa molts anys un gran aficionat a fer excursions, En aquest bloc, publicaré els meus itineraris detallats de diferents excursions, bàsicament, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, al Parc Agroforestal de Terrassa, a la Vall de Camprodon, a la Garrotxa, a Montserrat, Parc Natural del Montnegre i el Corredor, la Serra de Marina, Parc Natural del Montseny,...També alguna poesia meva, sóc un amant de la poesia.

Espero que us agradi i pugui ser-vos útil per fer excursions.


Una abraçada,

Jordi

domingo, 12 de enero de 2014

VALL DE CAMPRODON. LLANARS- LA ROCA – VILLALONGA DE TER – TREGURÀ DE DALT – SETCASES – VALLTER 2000.








VALL DE CAMPRODON.  LLANARS-  LA ROCA – VILLALONGA DE TER – TREGURÀ DE DALT – SETCASES – VALLTER 2000.

Des de Camprodon agafem direcció Setcases , a uns 2 Km trobem  Llanars ( ésglésia espectacular ) , seguim  1 o 2 Km,  i a mà esquerra  indica La Roca ( mereix una visita ) i Abella , tornem a la carretera a Setcasaes,  ara ve  Vilallonga de Ter, uns 2 Km més  , ( no m’agrada  Villalonga , el trobo horrorós ), continuem  uns 2 Km més  i a mà esquerra Tregurà de Baix i de Dalt ( mereix visita, el de Dalt i la Fonda Rigà  ) , tornem a la carretera principal i a uns 3  Km  som a Setcases  ( la construcción a fet que ja no siguin 7 cases sinó 70 cases o més , amb uns 12 restaurants  i un cens d’uns 200 habitants ). A  5 Km les pistes d’esqui de Vallter 2000.

NOTA


L'església de Sant Esteve de Llanars és la parroquial d'aquesta població del Ripollès. Possiblement es tracti d'un edifici existent ja al segle XI. La primera notícia documental la trobem en un document del 1118 esmentant aquesta parròquia. També ens consta la seva consagració, amb data de 10 de novembre de 1168 per Guillem de Peratallada, bisbe de Girona, el que s'adiu amb l'estil de l'església que es conserva actualment. Es tracta d'un edifici de nau única, amb volta de canó apuntada i absis semicircular. Als costats hi ha dues capelles afegides. Sobre la façana principal s'aixeca el campanar, amb coberta piramidal. De la seva decoració cal fer esment de la portada, amb dues columnes amb capitells per banda. La porta encara conserva la ferramenta original. Al seu interior es conserva un frontal d'altar, possiblement del segle XIII, recentment restaurat pel Centre de Restauració de Bens i Immobles de la Generalitat de Catalunya. L'església presenta cinc finestres, totes de doble esqueixada: una oberta a la façana principal, a sobre de la portalada, una altra a l'àbsis i les altres al mur sud. Una característica curiosa d'aquesta església és la diferència de decoració exterior entre el mur nord i el mur sud. Mentre aquell és totalment llis i sense cap mena d'ornamentació, construït amb grans carreus regulars, el mur sud està construït amb carreus petits i mostra un fris en dent de serra enmarcat en unes bandes verticals que fan joc amb les arcuacions llombardes amb què està decorat l'exterior de l'àbsis, aquestes d'una puresa esplèndida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario