Excursionisme

Benvinguts al meu bloc d'Excursionisme. Sóc des de fa molts anys un gran aficionat a fer excursions, En aquest bloc, publicaré els meus itineraris detallats de diferents excursions, bàsicament, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, al Parc Agroforestal de Terrassa, a la Vall de Camprodon, a la Garrotxa, a Montserrat, Parc Natural del Montnegre i el Corredor, la Serra de Marina, Parc Natural del Montseny,...També alguna poesia meva, sóc un amant de la poesia.

Espero que us agradi i pugui ser-vos útil per fer excursions.


Una abraçada,

Jordi

jueves, 16 de abril de 2015

PIC DE SOTLLO ( 3.073 m )













PIC DE SOTLLO ( 3.073 m )

Accés al punt de partida: des de Tarascon, a la carretera entre Fois i Acs, prenem la carretera a Vic-de-Sòç, Auzat, Marc i l'Artiga (D-108).


Poc abans d'arribar a l'Artiga, trobem un aparcament on deixem el cotxe, just a sobre de la central hidroelèctrica. Un rètol ens indica el camí del refugi de l'Estanh de Pinet (2:45 h; +1.050 m).


Desnivell: +865 m, -1.915 m

Dificultat: sense dificultat aparent, tot i el desnivell considerable.
Atenció al tram aeri de la cresta. Recomanable l'ús de grampons en algun pas.

Època aconsellable: de mitjans de juny a octubre.

Allotjament: refugi de l'Estany de Pinet.


Descripció de l'itinerari:

Des del refugi voregem l'estany de Pinet per la dreta i seguim cap al S.


El sender senyalitzat transcorre damunt del barranc de la Cometa d'Estats, a l'esquerra del riu d'Estats. Avancem pel mateix barranc seguint les fites que marquen la ruta.


Arribem a l'estany d'Estats (2.415 m, 50 min) i el voregem per l'est fins al fons de la conca on una gran paret ens impedeix seguir.


Grimpem pel camí més evident cap al SW fins a l'estany de la Cometa d'Estats (2.736 m, 1:55 h).


Enormes parets ens fan ombra i possibiliten que hi trobem neu fins ben entrada l'època estival.


A la nostra dreta es distingeix al coll dels Guins de l'Ase. Ens hi encimbellem grimpant sense dificultat.

Superem algun pas aeri i arribem al cim del Sotllo (3.073 m, 2:55 h).


 Per al descens, baixem cap a l'estany de la Cometa d'Estats (NE) i flanquegem la base de la Pica d'Estats per una canal evident (E) fins a trobar un coll prop del Montcalm.


Ens desviem cap al N i passem per un petit estany encara gelat. Seguim el descens per terreny inclinat, marcat per fites i pintura taronja, fins a l'estany de Montcalm (2.557 m, 4:35 h).


El voregem per l'esquerra, cap al NW, fins a l'estany d'Estats i desfem el camí de pujada cap al refugi de l'Estany de Pinet (5:15 h) i el descens cap a l'Artiga (7:15 h).


A prop del cim del Sotllo, per la cresta que arrenca del coll dels Guins de l'Ase.

lunes, 13 de abril de 2015

60 anys amb Cap de Setmana a Begur.‏












60 anys amb Cap de Setmana a Begur.‏



DISSABTE 11/4/2015:

Surto amb la meva parella de Terrassa sobre les 9h30' del dissabte 11 d'abril 2015.

Estic emocionat doncs és un regal sorpresa, dilluns 13 d'abril faig 60 anys.

No sé on vaig.

Només sé que haig de dur banyador i passaré una nit fora. Tornarem diumenge a la tarda/ vespre.

Per la direcció que anem intueixo que serà a la província de Girona. M'encanta aquesta provincia.

Fem la primera parada a les 11h a Calella de Palafrugell. Em diu la Turner que no és el destí final.

Fem un trosset de l'espectacular Camí de Ronda: de Calella a Tamariu i tornem a Calella de Palafrugell per dinar.

Dinem a les 14h al restaurant: La Blava.

De primers plats: Graellada de verdures mixtes amb romesco i Pop Brasejat a l'oli de " Pimentón de la Vera "

De segons plats: Calamar a la planxa amb emulsió d'all i julivert i Morro de Bacallà a la Donosti.

Vi: Bancal del Bosc - Montsant 2013.

A les 16h sortim cap el destí final:
Hotel Mas Ses Vinyes ( Begur ).

Hotel a l'interior a 5 Km del mar. Instal.lacions fabuloses,...només sents el cant dels ocells i algun crit de passió amorosa.

Fabulós, és un dels indrets de la Costa Brava que més m'agraden.

Fem els tràmits d'entrada a l'hotel.

Faig fotos de l'hotel i l’habitació.

De 18h a 19h , circuit de Spa al propi hotel.

Sobre les 19h30', visita a Begur poble.

A les 20h15', anem a la cala Sa Tuna.

A les 21h, regal sorpresa.

Sobre les 21h30' Sopar d'Aniversari.

De primers: Amanida de tomàquet "kumato" amb bacallà esqueixat i olives kalamata i Crema de carxofes amb ou de "Forallac" i botifarra negra.

De segons: Filet de llobarro amb oli de romaní i melmelada de fonoll i Steak tàrtar de vedella amb sorbet de mostassa i xips de verdures.

De postres: Mosaic de fruites de temporada amb sorbet de mandarina.

Vi: Oriol dels Aspres - Negre 2013 - Empordà- 14,5% vol.

A les 23h30' descans nocturn a la llum de les estrelles i altres activitats.

DIUMENGE 12/4/2015:

Ens llevem a les 9h.

Esmorzem a l'hotel, recollida d'equipatge i sortida de l'hotel.

Faig més fotos de l'hotel.

Fem un altre tram del Camí de Ronda: Aquest cop sortim del Hotel Aiguablava que està a 3 Km de l'hotel on som.
Veiem Aiguablava - Fornells - Platja Fonda.

Agafem el cotxe i anem a La Platja del Racó i a la Platja Illa Roja. Seguim fin a Sa Riera.

Dinem, sobre les 14h30', al restaurant Can Majó a Arenys de Mar.

De primers, pica-pica: Amanida de Bastina (peix), musclos a la vinagreta i navalles planxa.

De segons: Un déntol o dentó (peix) al forn amb patatones per tots dos.

Per veure cava: Canals - Munné Gran Reserva Brut.


Sobre les 17h arribem a Terrassa.

La Turner sensacional: lloc, organització de reserves, ...

Sóc un afortunat de tenir de parella aquesta dona: tendra, carinyosa, apassionada, bona,... i que m'estima amb bogeria.

No sé si sóc merexeidor de tenir-la.  Jo, també l'estimo amb bogeria.

Gràcies Turner per aquest cap de setmana que no tinc paraules per descriure.



Jordi


11- 12/4/2015