Excursionisme

Benvinguts al meu bloc d'Excursionisme. Sóc des de fa molts anys un gran aficionat a fer excursions, En aquest bloc, publicaré els meus itineraris detallats de diferents excursions, bàsicament, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, al Parc Agroforestal de Terrassa, a la Vall de Camprodon, a la Garrotxa, a Montserrat, Parc Natural del Montnegre i el Corredor, la Serra de Marina, Parc Natural del Montseny,...També alguna poesia meva, sóc un amant de la poesia.

Espero que us agradi i pugui ser-vos útil per fer excursions.


Una abraçada,

Jordi

sábado, 19 de abril de 2014

PASSEJADA PEL RIU RIPOLL- ERMITA DE SANT VICENÇS DE JONQUERES – FONT DE JONQUERES – FONT DE LA MINA .















PASSEJADA PEL RIU RIPOLL- ERMITA DE SANT VICENÇS DE JONQUERES – FONT DE JONQUERES – FONT DE LA MINA .

Avui toca Safari Fotogràfic ja que tenim un riure aquí a prop . El riu Ripoll que serpenteja Sabadell al llarg de set quilòmetres ha millorat molt en els últims 20 anys . L'aigua s'ha regenerat gràcies al sistema de plantes depuradores municipals , de manera que tornen a haver peixos , ànecs i diverses aus comuns com el blauet.

El riu és vida i és un bé fonamental . Del riu Ripoll , marcat pel seu passat industrial en altres èpoques , s'ha fet un ús intensiu i ara cal recuperar amb diferents intervencions que es van fent contínuament al llarg de 7 km que passen per Sabadell . Els passos de riu milloren la fauna , hi ha sis espècies de peixos catalogades en el Ripoll , com les Bagras , Carpes , etc ... així com aus , ànecs , polles d'aigua , Gavines , Bernat pescaire , Garsa Blanca , etc .

En els últims 5 anys s'han construït 5 passos de fauna emplaçats en les rescloses de : Sant Oleguer , Cal Grau , Torre- Romeu , Font dels Gitanos i Molí d'en Font . El cabal que transcorre per les estructures en règim d'aigües normals és de 110 litres / segon. En èpoques de restriccions (sequera i estiu ) es pot situar al voltant de 50 litres / segon . Amb el funcionament de l'emissari sempre es garanteix un cabal mínim de circulació .


Unes 3 hores  de passejada.

jueves, 17 de abril de 2014

EXCURSIÓ PER LA VALL D’HORTA A PROP DE SANT LLORENÇ SAVALL AL PARC NATURAL DE SANT LLORENÇ DEL MUNT I L’OBAC.














EXCURSIÓ PER LA VALL D’HORTA A PROP DE SANT LLORENÇ SAVALL AL PARC NATURAL DE SANT LLORENÇ DEL MUNT I L’OBAC. DINAR A LA MASIA DE CAN BROSSA DE s. XIII.
MASIES ESPECTACULARS ENTRE ALTRES.

La masia de Can Brossa data del segle XIII i està situada al bell mig de la Vall d'Horta, dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
 
Un entorn d'especial bellesa en el que us recomanem varies excursions desde les passejades més relaxants com l'espectacular casa modernista del Marquet de les Roques o la Font del Llor. Per aquells més avesatas a la muntanya us recomanem l'ascensió al cim del Montcau desde on gaudir d'unes meravelloses vistes, els Emprius, el Castell de Pera...
 
El Racó de Can Brossa és un acollidor restaurant (tel. 937140186 ), que forma part de la masia. Una molt bona proposta per als amants de la natura que podran gaudir de la seva cuina casolana i de creació , amb plats originals i productes de collita pròpia ( del nostre hort). Recomanem el senglar amb bolets i salsa amb un toc de xocolata, la cassoleta de peus de porc desossats, la cua de bou estofada i molts d'altres, com també els nostres postres tots casolans i en especial els carquinyolis i galetes fetes amb tot el nostre amor per aconseguir un resultat exquisit.
1.   
     1. Castell de Pera ( 1 foto )
Els vestigis del castell a 743 m d'altitud, daten del 1017, i constitueixen un notable testimoni feudal i alhora un espectacular mirador sobre el territori del Ripoll.
Va tenir un paper important a l'alta i baixa edat mitjana, i els seus propietaris senyorejaven juntament amb els abats de Sant Llorenç del Munt.
Des de Can Brossa, hi ha aproximadament 45’ d’anar i 45’ de tornar.
     
     2. El  Marquet de les Roques ( 3 fotos )
La casa, que té més de 800 anys, fou reformada a partir de 1895 per l'arquitecte sabadellenc Batllevell -deixeble de Lluis Domènec i Montaner - per encàrrec de la família del poeta Pere Quart (Joan Oliver), que en fou la propietària fins a la Gerra Civil. Als anys vint va ser un punt de trobada d'intel·lectuals i artistes catalans (Josep Carner, Carles Riba o Guerau de Liost).
La casa es d'estil modernista i atès el seu aspecte exterior els Oliver s'hi van referir sempre denominant-lo el castell.
Des de Can Brossa es un passeig planer de mitja hora. També està bé combinant-lo amb la font del Llor.
     
     3.  Font del Llor ( 2 fotos )
Aquesta font, queda molt a la vora del Maquet de les Roques.
Des de Can Brossa es tarda una mitja hora tot passejant.
També es poden fer moltes mes excursions a altres parts de la Vall d'Horta con els Emprius ( 1 foto ), Roca Sereny, Roca Mur, etc. Només heu de venir a informau-vos a Can Brossa, tots els destins valen molt la pena.

      4. Altres masies molt importants de la Vall d’Horta .
-       
            La  Roca ( 2 fotos )
-         El Romeu ( 1 foto )
-         Les Oliveres
-         La Muntada
-         Pregona ( 1 foto )
-         Agramunt
      Comadran 
      Rossinyol
      Etc.
-       

UNA NIT BOJA D'AMOR I SEXE.

UNA NIT BOJA D'AMOR I SEXE.

Assegut en una terrassa la veig sola, hi ha encreuament de
mirades insinuants, de tenir ganes de sexe desenfrenat. Em
llenço , estem molt a prop i , li pregunto amb molta por:
Estàs sola o esperes algú ? Sola, pots seure a la meva taula.
Tremolo, són les 21hores d’un dimecres que pot ser apassionant.
Conversem sobre la vida, aprofitem per sopar junts, amb la lluna
que ens vigila. Necessitava un sopar amb companyia d'una dona
madura, li faig entre quaranta-cinc i cinquanta anys.
El meu cervell va passat de revolucions, li proposo prendre
una copa a casa meva? Visc a cinc minuts i estic molt nerviós.
Accepta i penso si estic en un somni, però no és real.
Arribem a casa i només entrar ens besem amb bogeria.
Aquells petons es multipliquen amb carícies, mentre les nostres
robes van caient per terra amb una lentitud poc freqüent.
Tot és silenci, a poc a poc ens anem traslladant al menjador.
Ja estem nus, la petoneigo amb una suavitat indescriptible per
tot el seu cos, de la boca als peus i ella em correspon de la
mateixa manera. Portem més d'una hora i ens deixem caure
pel terra del menjador, abans he preparat una ampolla de cava.
El meu cos es transforma, s'obre amb sensualitat a ella i al plaer,
el sexe no troba murs en cap direcció, es desprenen els sentits.
I quan tot això passa, no hi ha final, el meu cos s'oblida que
hi ha un límit i només s'atura quan s'esgota, suat, sensible,
sobreexcitat, fent difícil de respirar, s'oblida el temps i només el
moment té sentit. Potser no la tornaré a veure , millor, seria
embogir i així el record romandrà sempre viu fins a la meva mort.
Record de mirar-la, els seus ulls eren atracció , llum, imant, no es
pot rebre més del tacte de les seves mans i els seus petons i…


Jordi Garcia Miguel
16-4-2014

LA RIERA DE RELLINARS. MOLTES FONTS ( 11 fonts ) I MASIES.
















LA RIERA DE RELLINARS. MOLTES FONTS ( 11 fonts ) I MASIES.

Recorregut: 9Km
Dificultad:Mitjana
Horari: 3h30

 

Comentaris: Numbroses fonts i surgencies apareixen per las rodalies de la riera de Rellinars. Aquest itinerari intenta cercar-les i aprofitar per aproparnos a antics masos en les parts altes de serralada de l'Obac.


He ordenat les fotos des de l'inici ( Esglesia de Sant Pere i Sant Fermí ) fins al final ( Font de les Cases ).
 

El nostre punt de partida es el parking de la Esglesia de Sant Pere i Sant Fermí a les afores de la població de Rellinars. Iniciem el recorregut pasant per devant del cementiri i a pocs metres trobem una ample pista que en els seus primers metres es creuada per una tuberia en alçada que va a parar a una antiga fàbrica. Continuem per la còmoda pista fins trobar un camí a mà dreta marcat amb un cartell de Camí de les Fonts.

Prenem aquest camí que va paral.lel a una certa alçada de la Riera de Rellinars. A pocs metres intuirem a mà dreta unes antigues terrasses de conreu i la possibilitat de baixar a elles. Haurem de trobar un mur de pedra d'uns dos metres d'alçada, just a sota d'aquest trobarem uns estaca metàl.lica just al terraplen que cau a la riera i desde on es pot baixar a ella, a mà esquerra podrem trobar ben amagada i a peu e l'aigua la Font del Pastor.

Retornant al caminet i seguint remontant-lo creuem un pontent i just desprès trobarem a mà esquerra la Font Noial. En aquesta zona trobarem passat un hort una bifurcació a mà esquerra que ens duurà en pocs metres a la Balma de l'Endaló. El camí més endevant es troba amb una acequia i anirem seguint-la fins a la Font de Rellinars on trobarem taules. La proximitat amb la pista principal fa que molta gent apropi el seu vehicle i carregui garrafes en aquest font per a ús domèstic.

Pugem les escales que comuniquen amb la pista i continuem el camí per la dreta. La pista transcorre paral.lela a la riera trobant pel camí una presa. Seguim durant uns 10min i anirem veien que la pista es va deteriorant progresivament per convertir-se en un ampli camí intransitable per vehicles. Trobarem donç una bifurcació, el brancal de la esquerra s'endinça direcció nord dins el bosc mentre el trencall de la dreta creua la riera formant un revolt tancat. Hem de agafar aquest últim camí que primer en direcció sud i després est va a trobar una ample pista.

Pràcticament en la intersecció entre el caminet d'on venim i la pista trobarem la Font de Carlets a mà esquerra. Continuem la pista en direcció est i a pocs minuts trobarem la Font dels Llaminers a mà dreta i dins la riera.

Continuarem per la pista fins trobar una bifurcació. Des d'aquí podrem anar a buscar pel trencall de la dreta en camí de anada i tornada la Font de del Conill que trobarem a uns 15min de la bifurcació. aquest camí va creuant en nombroses ocasions la riera trobant basses d'aigua. La font la trobarem a mà esquerra senyalitzada amb una fita amb una marca blava dins el recorregut de la riera. Tornarem després a la bifurcació de la pista principal.

Seguim la pista principal on trobarem una altre bifurcació. Si agafem el trencall de la dreta trobarem, una vegada haguem creuat una torrentera una altre bifurcició, es aquí on trobarem a mà esquerra un petit corriol que es fica en la torrentera on trobarem la Font del Trull. Desde aquí seguirem la llera de la torrentera uns metres fins trobar a mà esquerra un gran pi i un corriolet que surt del seu darrera que puja en direcció E fins trobar la Font de la Pedregosa , que no deixa de ser un pou, i l'avenç adjunt.

Tornem a la pista principal i continuem pujant trobant desseguida un camí que surt a la dreta i va buscant la llera de la torrentera que finalment creua i troba en un racò hombríbol la Font de la Barbotera. Tornem a la pista que ara puja en forta pendent fins trobar després d'un parell de llaçades primer les runes de Les Boades Velles i la de Les Boades amb impresionats vistes del Castell de Bocs i el Paller de tot l'Any.

A pocs metres de la masia trobem una intersecció de camins. Prendrem el de la esquerra senyalat amb un piló metàl.lic amb marques vermell/blanques.

A uns 5min en un revolt trobarem la Font de les Boades. Continuarem pel mateix camí fins trobar Les Cases, masía pràcticament enrunada amb unes impresionants vistes de Montserrat i la vall de Rellinars. Just redera de la contrucció, on es troba un pal elèctic, trobarem dos corriolets que surten de aquest punt. Agafarem eld e la esquerra que en uns 10min podrem trobar la Font de les Cases.

Tornem a la casa pairal i anem baixant ja per una pista que en ocasions podrem trobar draceres als nombrosos revolts senyalitzades amb marques vermell/blanques. trobarem finalment la pista inicial del nostre itinerari que prendrem per la dreta i ens conduirà en pocs minuts al punt de partida. 


Conec bona part d'aquesta ruta.

miércoles, 16 de abril de 2014

EL PUIG RODÓ. MIRADOR DEL MOIANÈS. MONESTIR SANTA MARIA DE L’ESTANY.












EL PUIG RODÓ. MIRADOR DEL MOIANÈS. MONESTIR SANTA MARIA DE L’ESTANY.

Excursió a peu al punt més alt del Moianès, una comarca natural de gran bellesa repartida entre el Bages, Osona i el Vallès.

L'itinerari es complementa amb la visita a Santa Maria de l'Estany, important monestir fundat el segle XI que compta amb un conjunt arquitectònic d'una unitat i bellesa excepcional. En destaca el claustre, del segle XIII, un dels millors de Catalunya. El seu museu, ubicat a l'antiga sala capitular, posseeix obres d'important vàlua.

Ens situarem a l'Estany, al peu de la carretera C-59 de Moià a Santa Maria d'Oló i començarem l'excursió al punt d'informació situat al costat de la zona esportiva, al costat de la carretera i a l'entrada del poble.

S'agafa la carretera cap a Santa Maria d'Oló i, als 3 minuts, (a 0,4 km de la sortida) es troba a la dreta una pista que indica els senders GR-3 i GR-177. Seguirem aquests senyals fins a l'últim trencall de l'excursió.
Creuem la riera de l'Estany i el camí tomba cap a migdia (al sud). Se segueix sempre la pista principal que puja suaument. Més enllà, a uns 30 minuts i 1,77 km de la sortida, es troba una cruïlla de 3 camins: s'agafa l'ample camí central, que s'enfila cap al puig. Se segueixen els senyals dels GR i s'arriba a la part culminant de la serra. Es continua per la carena, ara força plana; en el punt que sembla voler iniciar-se la baixada, després de 50 minuts d'haver començat a caminar i a 3,13 km de la sortida, s'ha de deixar la pista ampla i seguir un camí de la dreta que passa pel bosc i que més endavant s'estreny i arriba fins al punt més alt del Moianès (55 minuts, 3,35 km).

També podem veure el Dolmen de Puig Rodó.

En menys d'una hora, doncs, s'és al puig Rodó, magnífic balcó des d'on s'observa el Moianès, el Vallès, les serralades litoral i prelitoral, el Prepirineu i, al fons, els cims més alts de la serra pirinenca.

El retorn es fa pel mateix camí que l'anada.