Excursionisme

Benvinguts al meu bloc d'Excursionisme. Sóc des de fa molts anys un gran aficionat a fer excursions, En aquest bloc, publicaré els meus itineraris detallats de diferents excursions, bàsicament, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, al Parc Agroforestal de Terrassa, a la Vall de Camprodon, a la Garrotxa, a Montserrat, Parc Natural del Montnegre i el Corredor, la Serra de Marina, Parc Natural del Montseny,...També alguna poesia meva, sóc un amant de la poesia.

Espero que us agradi i pugui ser-vos útil per fer excursions.


Una abraçada,

Jordi

jueves, 16 de julio de 2015

Guins de l'Ase de 2.962 m.









Guins de l'Ase de 2.962 m.


Situació: Els Guins de l'Ase és un cim del Pirineu que està al massís de la Pica d'Estats. És un cim que està a la frontera entre el municipi de Lladorre de la comarca del Pallars Sobirà (Espanya) i de l'Arieja (França).


Aproximació: Si volem accedir per l'est, al costat francès, és per la carretera que va de Tarascó d'Arieja, passant per Auzat, Vic-de-Sos i que acaba en l'Artiga. Els itineraris del costat oest, el català, es fan remuntant la Vall Ferrera des Arreu i després per la vall de Broate.


Ruta normal:
Aresta nord. F (I). Són unes 3 hores i uns 900 metres de desnivell des del refugi de Broate (2200 m). Des del refugi cal pujar al coll que separa el Sotllo del Guins de l'Ase a 2863 metres.

Després es puja per la carena alguna cosa trencada en direcció nord al cim. No dificultats tècniques especials.


Refugis: refugi de Broate (2200 m) i refugi de l'estany  de Pinet (2225 m), part francesa.

lunes, 13 de julio de 2015

PARC CULTURAL DE LA MUNTANYA DE LA SAL DE CARDONA.











PARC CULTURAL DE LA MUNTANYA DE LA SAL DE CARDONA.


FEM CULTURA:


RESUM:


El Parc Cultural de la Muntanya de Sal ofereix al visitant:

– Un passeig per les antigues instal.lacions mineres.

– Un recorregut guiat a 86m de profunditat: A l’interior de les galeries de la Muntanya de Sal, obertes des de 1997, es manifesten amb tot el seu esplendor i espectacularitat els diferents plegaments i vetes del jaciment i la diversitat de minerals. Un lloc únic al món!


Un passeig tranquil pel Parc.


Sota la imponent imatge del castellet de l’antic pou d’extracció del mineral, Maria Teresa, s’estén l’àrea museogràfica: un espai obert que explica la història de l’explotació de les sals, la geologia, la mineralogia i la botànica d’aquest Espai d’Interès Natural, la Vall Salina de Cardona.

Els tres tipus de sal:
1. Halita (sal comú). Clorur de sodi. (Na Cl).
2. Silvina. Clorur de potassi. (KCl) per explosius.
3. Carnal.lita . Clorur de potassi i magnesi. (KMgCl3-6H2O). Entre altres, usos medicinals.

Alhora podreu entrar a l’edifici de màquines del pou miner i contemplar una veritable joia de l’arqueologia industrial: la maquinària del pou dissenyada i construïda per Alsthom (avui Alstom)  als anys 20.  Si baixeu al soterrani trobareu una exposició fotogràfica.


L’antiga fusteria i taller mecànic és avui l’espai que acull el Centre d’Artesania de la Sal, Art-Sal i l’exposició “Memòria de les Dones de les Colònies Mineres”. 

Alhora hi trobarem l’espai de “La Cafeteria” i una terrassa exterior.  A la recepció hi trobareu “La Botigueta” amb un ampli assortit de productes i bibliografia sobre Cardona.

Hi va haver uns 80 miners morts, per temes tècnics. Els miners suportaven temperatures d'entre 40 i 50 graus. En un dia podien aprimar-se 5 Kg.

Sobre les 13h acaba la visita (1h30')