Excursionisme

Benvinguts al meu bloc d'Excursionisme. Sóc des de fa molts anys un gran aficionat a fer excursions, En aquest bloc, publicaré els meus itineraris detallats de diferents excursions, bàsicament, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, al Parc Agroforestal de Terrassa, a la Vall de Camprodon, a la Garrotxa, a Montserrat, Parc Natural del Montnegre i el Corredor, la Serra de Marina, Parc Natural del Montseny,...També alguna poesia meva, sóc un amant de la poesia.

Espero que us agradi i pugui ser-vos útil per fer excursions.


Una abraçada,

Jordi

domingo, 20 de marzo de 2016

Zona Volcànica de la Garrotxa.











Zona Volcànica de la Garrotxa.

(Santa Pau, La Garrotxa)

Una altra caminada "clàssica". La ruta 1 travessa els racons més significatius del parc: les acolorides grederes del Croscat, el típic con volcànic del volcà Santa Margarida i la excepcional fageda d'en Jordà.

Excepcional per la seva bellesa, especialment a la tardor, i també des d'un punt de vista ecològic, sobre una colada del Croscat, creix a baixa alçada i sobre un terreny pla, únic exemple a casa nostra.


LA RUTA - FITXA TÈCNICA:

-Quilòmetres: 12,0 (aprox).
-Desnivell: ± 340 (aprox.).
-Durada: 4 hores (amb parades).
-Circular: si
-Dificultat: Baixa
-Senyalitzada, Itinerari 1 (amb cartells).
-Inici al pàrquing de la Fageda (o al del volcà Santa Margarida).


ITINERARI:

Arribem als peus del Croscat i el recorrem. Les formes i colors són increïbles, realment bonics.
El Croscat és el volcà més jove de la zona (la seva última erupció va ser fa només 11.000 anys). Té forma de ferradura i de tipus estrombolià (amb erupcions de laves fluides i expulsió de materials moderadament violenta). El seu con, de 160 metres, és el més gran de la Península Ibèrica.


Tornem a l'Itinerari principal per continuar la caminada... sort que la caminada és força planera i la beguda ens donarà força per a l'única pujada de la caminada, al volcà Santa Margarida.

És un volcà mix, estrombolià i freatomagmàtic (amb erupcions violentes) i un dels més emblemàtics de la zona, amb crater molt bonic. Al fons del crater hi ha una ermita.

Hem deixat la fageda d'en Jordà, expressament, pel final, per fer-la en sol.

La travessem durant un quilòmetre i mig i, com sempre, no ens decep.

Si les fagedes ja solen ser maques en general, aquesta sembla tenir un encant especial que sembla que no perd mai.

A més de per la seva bellesa, aquesta fageda és excepcional per trobar-se a baixa alçada i sobre un terreny pla, únic exemple a casa nostra. Creix, també, sobre una colada de lava del Croscat.

Més cansats del que tocaria per aquesta caminada, arribem al cotxe després de quatre hores.

Tot i això, encara tindrem esma d'anar fins a l'Àrea de Xenacs, amb unes vistes espectaculars de la zona i les serralades que l'envolten, tot i que avui el cel està molt encalitjat i la visibilitat és molt dolenta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario