Fageda de la Grevolosa i voltants a la comarca
d’Osona.
FITXA TÈCNICA:
Dificultat: Baixa
Temps efectiu: Mig dia
Punt inici/final: Km 23'5 de la carretera BV-5224
Senyalització: Sí
Temàtica: Natura
Temps efectiu: Mig dia
Punt inici/final: Km 23'5 de la carretera BV-5224
Senyalització: Sí
Temàtica: Natura
INTRODUCCIÓ:
El bosc
o fageda de la Grevolosa és un lloc natural encisador, especialment en
arribar la tardor, quan les fulles adopten aquells colors groguencs i rogencs
tan característics d'aquests arbres caducifolis i que confereixen al paisatge
una màgia especial.
El lloc és
poblat per centenars de faigs de mides extraordinàries: n'hi ha que arriben al
metre de diàmetre i depassen els trenta metres d'alçada. Es tracta d'uns dels
faigs més alts de Catalunya i alguns d'ells han estat catalogats com a
monumentals.
A l'interior
d'aquest bosc, amb una grandària considerable, hi trobem tot de senders que ens
permeten recórrer la fageda i gaudir del seu silenci i la penombra formada pels
enormes faigs.
COM ANAR-HI:
Per arribar-hi
cal agafar la C-17 fins a Vic i connectar aquí amb la C-37 direcció Torelló.
Després agafar la BV-5224, passar per Sant Pere de Torelló i el petit nucli de
Sant Andreu de la Vola.
En el km 23'5 de la BV-5224 podeu deixar el cotxe al
costat de la carretera i d'aquí neix el camí que us portarà a la fageda al cap
d'uns trenta minuts de caminada (seguir les marques grogues i uns petits
rètols).
Una altra alternativa és agafar un
camí que comença al mateix Coll de Bracons i que baixa fins a la Grevolosa.
Per dinar a la
zona trobem un parell de restaurants al proper nucli de Sant Andreu de la Vola
(km 20'7 de la BV-5224), en direcció a Sant Pere de Torelló.
Són Mas Piguillem (km 163 de la C-37; tel. 93 858 43
80) i Cal Ferrer (tel. 93 858 45 57,
només amb reserva prèvia).
Cap a l'altre
costat, si pugem fins dalt del Coll de Bracons i baixem cap a la Vall d'en Bas
seguint la BV-5224 uns 8 km, arribem al poblet de Joanetes, als peus del
majestuós Puigsacalm, on trobem la Fonda Barris (tel. 972 690 064), la qual ofereix cuina tradicional
i també cuina volcànica.
No hay comentarios:
Publicar un comentario