Excursionisme

Benvinguts al meu bloc d'Excursionisme. Sóc des de fa molts anys un gran aficionat a fer excursions, En aquest bloc, publicaré els meus itineraris detallats de diferents excursions, bàsicament, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, al Parc Agroforestal de Terrassa, a la Vall de Camprodon, a la Garrotxa, a Montserrat, Parc Natural del Montnegre i el Corredor, la Serra de Marina, Parc Natural del Montseny,...També alguna poesia meva, sóc un amant de la poesia.

Espero que us agradi i pugui ser-vos útil per fer excursions.


Una abraçada,

Jordi

lunes, 7 de julio de 2014

RUTA DEL ROMÀNIC A LA VALL DE CAMPRODON



















RUTA DEL ROMÀNIC A LA VALL DE CAMPRODON

Ruta en cotxe per la lluminosa i sempre verda vall de Camprodon on, a més de poder admirar el seu paisatge privilegiat, es visitaran belles poblacions que compten amb alguns dels monuments romànics més significatius del país.
Cal situar-se a Camprodon. Per arribar-hi des de Ripoll, es prenen les carreteres C-26 i C-38 en direcció N.

A Camprodon mateix es troba l'antic monestir romànic de Sant Pere ( 2 fotos ), i a la plaça on estava ubicat l'hospital un monòlit us recordarà el naixement en aquest poble, l'any 1860, del gran compositor Isaac Albéniz ( 1 foto ).  

El pont Nou ( 2 fotos ) està situat dins del nucli urbà de Camprodon sobre el riu Ter. És possible datar el pont a finals del s. XII, malgrat les dues dates esculpides a cada una de les portes que són dels s. XVI i XVII.

Es torna a agafar el cotxe i, per la carretera GIV-5264 en direcció a Setcases, accedim a Llanars. En aquesta localitat, ofereix especial encant l'església de Sant Esteve de Llanars ( 1 foto ) -on el frontal és un valuós exemple de pintura romànica.

Carretera amunt s'arriba a Vilallonga de Ter. Hi té un interès especial el castell de Catllar, que ja a l'any 1362 es trobava en estat ruïnós i fou substituït per la domus de la Sala
. Actualment, encara són visibles murs fets de pedres irregulars. La Sala és una fortalesa de planta quadrada que es trobava dins el terme del castell de Catllar i que va prendre les funcions del propi castell. A la façana de mitjorn, hi ha adossats uns pilars que fan de reforç de les parets, mentre que la façana de tramuntana és més gruixuda i conté espitlleres. A l'interior de la domus, hi ha un pati tancat per quatre parets de dos pisos.
Ara , hi ha, la Mas del Catllat ( 1 foto ) i l’Ermita de Nostra Sª del Catllar ( 1 foto ).

Es continua per la mateixa carretera fins a Setcases. L'església de Sant Miquel, a Setcases ( 2 fotos ) , guarda un altar barroc de l'any 1754, l'únic que es va salvar de les destruccions de l'any 1936 en aquest sector dels Pirineus.

Per una pista de muntanya que s'agafa més amunt del poble, recomanable solament per a vehicles 4x4, es fa cap a Espinavell i, més avall, a Molló. Aquí cal veure el magnífic edifici de l'església de Santa Cecília ( 2 fotos ). Cap avall, en direcció a Camprodon, es pren l'estreta carretera GIV-5223 que, passant per Rocabruna, acaba a Beget, final també d'aquest itinerari.

A Beget trobem l'església de Sant Cristòfol ( 2 fotos ) , un clar exemple de l'arquitectura religiosa del s. XII on és venerada la Majestat de Beget ( 1 foto ), talla romànica de fusta policromada del s. XII d'uns 2 m d'alçada.

A Rocabruna es pot visitar el seu fabulós Castell en ruïnes ( 1 foto ),
on encara es distingeixen part dels murs que dividien les dependències de la fortificació. A més, cal destacar l’església  de Sant Feliu de Rocabruna ( 1 foto ).

RESUM:
  • Comarques:Ripollès
  • Senyalització:Sí
  • Temes:Natura | Cultura
  • Distància:45,0 km
  • Tipologies:Patrimoni paisatgístic | Patrimoni cultural
  • Durada: 5 h

No hay comentarios:

Publicar un comentario